Britt Hein Jespersen – sang

Profil


Undervisningsfag: klaver; Solosang
telefon (Privat): 35816133
Mobiltelefon (Privat): 22254092
Læreplan: BH - sang

<<-Tilbage til listen over undervisere

 

Jeg er uddannet sanger og sangpædagog ved Rytmisk Musikkonservatorium i Kbh i 2005. Derudover har jeg bl.a. en bachelorgrad fra Musikvidenskab på Kbhs universitet (1998), en holistisk sangpædagogisk uddannelse ved Voiceembodiment (2009) samt en uddannelse i “Rehabilitering af sang- og talestemmen” /v Anne Rosing Schow (2013). Jeg har forsket i sangstemmen gennem flere år og mine mange års erfaring som sanger og underviser bygger på en overbevisning om, at “kroppen er det egentlige instrument”. På denne baggrund møder jeg den enkelte elev der hvor vedkommende er; kropsligt, mentalt og musikalsk og opbygger et sangteknisk fundament for den musikalske og kunstneriske frihed. Formålet er at finde ind til den enkelte elevs frie unikke stemme og personlige udtryk. Da sangundervisningen er meget kropsligt orienteret indgår der fysisk opbyggende øvelser, strækøvelser og i nogle tilfælde frigørende massage af muskulaturen (fx. strubemassage).

En del af sangundervisningen handler også om mødet med publikum; “at have noget på hjerte” når man synger. Derfor samler jeg ca. 4 gange om året alle mine elever til “sangcafé”, hvor der er mulighed for at optræde med en solosang. “Sangcafé” bliver et delmål i undervisningen.Vi fokuserer på opbygning af det personlige udtryk og forbereder det performative. Som en optakt til “sangcafé” samler jeg alle elever til fællesundervisning i form af “sangworkshop”. Her arbejder vi i flok med forskellige temaer som fx: Flerstemmigt kor, rytmisk koordination, hørelære, nodelæsning. Når eleverne synger sammen, oplever de det musikalske fællesskab som opstår og hvordan den enkeltes stemme løftes. Korarbejdet styrker endvidere øret og musikaliteten (at holde sin egen stemme som en nødvendig del af et større musikalsk udtryk).

Jeg underviser også i akkompagnementsklaver. Her lærer eleven at akkompagnere sig selv under sang. I undervisningen indgår: Nodelære, rytmelære, rytmisk koordination, opbygning af akkorder, musikteori, komposition m.m.

Jeg har været ansat som sanglærer i Egedal siden år 2000 og har gennem min karriere nydt at arbejde med børn og unge i alle aldre. Ved siden af min ansættelse på Egedal Musikskole er jeg ansat som sangpædagog ved henholdsvis MGK København, MGK Sankt Annæ og MGK Ishøj. Jeg synger ofte vokaler på tegnefilm (seneste er “Happy feet 2” og “Frost”). Derudover er jeg forsanger i forskellige bandsammenhænge. Bl.a. Big bandet BLAST, vokalgruppen “Singers” og jazzkvartetten “Raasted Lund Quartet”. Jeg skriver også min egen musik og udkom i 2008 med mit album “Sig det som det er”.

Læreplan:BH – sang

Vil du vide mere om hvad jeg laver, så se www.britthein.dk, www.facebook.com/Blast6.2, www.rlq.dk og https://www.facebook.com/singersdk