Henrik Johnsen – guitar, bas

Profil


Undervisningsfag: Guitar; El Guitar; El Bas; Sammenspil; Projekter; Instrumentalforskole
telefon:
mobiltelefon: 28111224
Læreplan: HJ - Læreplan - Guitar

<<-Tilbage til listen over undervisere

Uddannett musiklærer ved KDAS (Københavns dag- og aftenseminarium) (2003) samt DARK (Det alternative rytmiske konservatorium) (1996). Har undervist i Egedal Musikskole siden 2001. Har undervist i: Guitar, El-guitar, El-bas, sammenspil, instrumentalforskole, projekter.

Jeg er 43 år, bor i Slagslunde med min kone og 3 børn. Jeg har spillet I en række forskellige pop/rock/soul/funk-bands, og arbejder nu med egen musik.

Undervisningserfaring: Egedal Musikskole, Roskilde Kulturskole, Ganløse Skole, ACU Hillerød (nu CFU), FOF Frederikssund m.fl.

Min undervisning:

Guitaren er et fantastisk og alsidigt instrument, som bruges i mange forskellige genrer. Den kan bruges både som akkompagnementsinstrument og som soloinstrument. I pop/rock genren, som jeg bevæger mig i, er der overordnet tre guitartyper. Den spanske guitar med nylonstrenge, westernguitaren, som har stålstrenge samt el-guitaren. Et langt stykke hen ad vejen, er det den genre man gerne vil spille, der er afgørende for hvilken guitar der er den rigtige. Men generelt kan man sige, at den spanske guitar er et godt valg som begynderguitar. Der er lidt mere plads mellem strengene og de er lidt blødere end på de to andre.

Jeg lægger i min undervisning stor vægt på, at det skal være lystbetonet at spille. Derfor vælger jeg også ofte materiale som eleverne kender og kan lide i. Så er motivationen til den daglige øvning større. Samtidig lægger jeg vægt på en fornuftig progression, hvor vi får grundlæggende ting på plads og arbejder videre derfra.

På begynderniveau beskæftiger vi os med åbne akkorder, fingerspil, rytmisk anslag, simpelt melodispil og basgange. På højere niveauer indgår barréakkorder, tabulaturspil, improvisation, noder, harmonisering mm.

Undervisningen foregår som solo-undervisning eller små hold på 2-3 elever.

Læreplan:HJ – Læreplan – Guitar
Læreplan:HJ – Læreplan – Bas

Læs mere på www.henrikjohnsen.dk