Mikkel Benn – slagtøj

Profil


Undervisningsfag: Trommer, Percussion, Sammenspil
telefon: 35853739
mobiltelefon: 26248805

<<-Tilbage til listen over undervisere

 

Mikkel Benn

Uddannelse: Diplomuddannet musiker og musiklærer ved Rytmisk Musikkonservatorium 2002 med slagtøj som hovedinstrument.

Egedal Musikskole: Jeg har undervist i Egedal Musikskole  siden 1999. Jeg har soloundervisning i slagtøj og percussion og har haft diverse sammenspilshold såsom: Grooveband, slagtøjssammenspil, rockbands og Egedal Showband. Jeg fungerer indimellem også som bandcoach for orkestre, der skriver deres egen musik. Jeg underviser fra begynder -  til konservatorie- /eksamensniveau. I sæson 2012/2013 tiltrådte jeg som souschef i Egedal Musikskole.

Øvrig undervisningserfaring: Musikskole (solo og sammenspil), konservatorium (solo og sammenspil), Bandakademiet (bandcoach), ArtLab (programmering af beats, Ableton Live, Live Electronica), foredragsholder (SMIFA og musikskoler), clinics/masterclasses.

Musiker: Jeg har siden 2002 haft en omfangsrig karriere som professionel trommeslager, hvor jeg bla. har spillet med: Safri Duo, Anne Linnet Band, Spoek Mathambo (ZA), Svenstrup & Vendelboe, Kúra (IS), Nik & Jay, Jan Glæsels Orkester, The Freudian Slip mfl. Jeg har medvirket på et utal af indspilninger til radio, tv og pladeudgivelser. Både som trommeslager og programmør.

Min undervisning: Jeg forsøger at vække elevens nysgerrighed på musik og elevens stillingtagen til smag, stilarter og kreativitet. Det kreative udmynter sig indimellem i, at vi laver små musiknumre eller produktioner, som vi sammen finder et passende akkompagnement på trommesættet til. Det giver altid eleverne en stor tilfredsstillelse, at føle de selv har skabt noget, også selvom det nogle gange er relativt enkelt eller kort. Siden 2006 har jeg brugt nogle af de numre vi laver til en afslutningskoncert for indeværende sæson.

Alle de tekniske færdigheder, både spilleteknisk og nodemæssigt, forsøger jeg at indlære igennem at spille til/med musik. Trommesæt er et akkompagnerende instrument. Det er derfor efter min mening essentielt, at man har fokus på sammenspil og medspil i læreprocessen.

Jeg bruger ofte noder i undervisningen og arbejder med gehør og improvisation. Noder er ikke svære, men er et rigtig godt redskab til at huske, hvad man skal spille. Noget af det bedste ved noder er, at man selv finder på, hvordan det skal lyde, når man kun kan læse det og ikke hører andre spille det først. Det er med til, at man får en mening om, hvordan man selv synes musik skal lyde.

Jeg har selv lavet næsten alt mit undervisningsmateriale. Det har jeg udviklet i takt med min erfaring som underviser. Materialet bliver løbende revideret, og der kommer hele tiden nyt til. Alt materiale er digitaliseret.

Jeg mailer altid lektier. Derefter må man selv printe ud derhjemme, eller efterfølgende have det med digitalt til undervisningen. Man må meget gerne have mobiltelefon eller iPad med til trommer, da vi tit bruger dem til at lave små huskevideoer og lydklip af det, man skal øve sig hjemme på.

Man kan ikke leje trommesæt i musikskolen, men jeg hjælper gerne med vejledning, når man skal til at købe et sæt. Man skal minimum have trommestikker og en øveplade, når man starter.

Min meget brede erfaring som professionel musiker på højeste niveau, har givet mig færdigheder, der lader mig undervise i de nyeste koncepter. Mit musikerskab har givet mig et bredt netværk, og en indsigt i det professionelle miljø, som kan komme eleven til gode.

Her er et link til den trommeskole jeg har lavet med Tom Jensen og Sune Borregaard, som også har undervist – og underviser i Egedal Musikskole:
http://egedalmusik.dk/slagtojsskole/forside.html 

Egen hjemmeside:
http://mikkelbenn.com