Morten Grønvad – marimba, slagtøj, trommesæt

Profil


Undervisningsfag: Slagtøj; trommer;marimba; sammenspil
telefon (Privat):
Mobiltelefon (Privat): 20971639
Læreplan:

<<-Tilbage til listen over undervisere

Jeg har igennem hele mit liv slået på alt, der så ud til at kunne sige en spændende lyd, og det gør jeg stadig. Derfor har jeg samlet mig en masse instrumenter og effekter fra hele verden, som står i mit slagtøjslaboratorium i København, og alt det jeg efterhånden har fundet ud af ved at slå løs på ting og sager, vil jeg gerne give videre, så andre kan opleve glæden ved at spille slagtøj.

Jeg har spillet med danske og udenlandske bands og solister live, på CD indspilninger, i teatre, på film soundtracks og i TV, og jeg har sideløbende med det produceret CD’er og lavet musik til computerspil og reklamefilm.
Jeg har også undervist på konservatorierne i København, Århus, Ålborg og Odense, en række af landets musikskoler samt på Rytmisk Center, og herudover har jeg givet masterclasses i Tyskland, Schweiz og Cuba.

Min undervisning er baseret på en grundig indlæring af tekniske færdigheder og en indgående forståelse af musikalske grundbegreber, som sigter imod at give mine elever en musikalsk bredde, der gør dem i stand til at indgå i sammenspilgrupper på musikskolen og videre ud i musiklivet. I slagtøjsundervisningen stifter eleverne kendskab med en lang række instrumenter spændende fra trommesæt over etniske percussioninstrumenter til de såkaldte tasteinstrumenter (vibrafon, Marimba, xylofon og klokkespil).

Musik er grundlæggende en social ting, og som jeg ser det, er det igennem sammenspil, at man opnår den samhørighed og udvikler de kompetencer, der giver det fulde udbytte af musikalsk læring og udøvelse. Derfor er en af mine hårdtslående planer for Egedal Musikskole at få opbygget et slagtøjs/marimbaensemble, som kan have det sjovt med at komme ud og slå tonen og rytmen an for et større publikum.

Teknikken bag musikken – musikcomputer
Det meste musik du hører i dag, har på et eller andet tidspunkt været en tur igennem en computer. Det kan være at musikken er indspillet i et af de mange harddiskrecording-programmer, der er på markedet, eller måske er den blevet efterbehandlet i et lydrbearbejdningsprogram. Ja, det er ikke engang sikkert, at de instrumenter du hører i musikken har været i studiet i virkeligheden. Måske er det bare samplinger der er blevet brugt. Det kan også være at ham eller hende der synger, slet ikke kan synge rigtigt, men at optagelsen er blevet efterredigeret så det bare lyder sådan.
Du har nu en enestående mulighed for at få et dybt indblik i de utroligt mange muligheder computeren og den digitale teknik har åbnet op for på musikkens område.
Du vil lære at indspille og producere din egen indspilning helt fra bunden og undervejs blive sat ind i indspilnings- og redigeringsteknikker, opstilling og brug af mikrofoner og outboard lydgear, samt brugen af en lang række af de utallige plugins, der er til rådighed for at gøre din produktion perfekt. Til sidst i forløbet vil du lære at mixe din indspilning og fremstille din egen master.

Du kan finde meget mere om mig på www.ethnotronic.com