Slagtøj / trommesæt / marimba / cajon / steelpans

Anbefalet begynderalder: 2. klasse

Musikskolens slagtøjslærere har sammen lavet en internet-slagtøjsskolehttp://egedalmusik.dk/slagtojsskole/forside.html

Noder til undervisningen betales af eleven.
Instrumentet kan ikke lejes.

Om Slagtøj

Lærerne i Slagtøjsskolen har en meget bred erfaring, hvor de dækker stort set alle stilarter lige fra klassisk til hiphop, rock, jazz,  latinamerikansk-, elektronisk – og traditionel afrikansk musik. Lærerne kan undervise lige fra begynder til konservatorieniveau.

Der fokuseres på, at eleverne hurtigt får færdigheder til at spille med andre og til musikafspiller. Der bliver lagt vægt på både gehør og noder i undervisningen.

Percussion

Percussion er en fælles betegnelse for et hav af rytmeinstrumenter. Percussionspil indgår i den generelle slagtøjsundervisning, men er ikke et fag du tilmelder dig separat.

Trommesæt

Man skal ikke have et trommesæt, for at starte til undervisning. Lærerne vil meget gerne hjælpe med vejledning ved køb af instrument. Bemærk at man IKKE kan leje trommesæt af musikskolen.

                               

 Marimba og vibrafon

Vibrafonen er marimbaens ”fætter”. Tasterne er lavet af metal og vibrafonen har en pedal, som kan styre hvor længe tonerne skal klinge. Vibrafonen har også en motor, der kan få lyden til at vibrere, derfor hedder det en vibrafon. Vibrafonen bruges i sammenspil sammen med marimbaerne.Marimbaen er et stort og smukt klingende instrument med tangenter af rosentræ som anslås med køller. Marimbaen er en slags stor xylofon, hvor tasterne er placeret som på et klaver. Marimbaen er meget velegnet til sammenspil, som tilbydes alle elever, der går til slagtøj. Musikskolen har mange marimbaer og kan derfor tilbyde spændende sammenspil på disse instrumenter. Der er nogle få mindre marimbaer til hjemlån.

På marimba og vibrafon kan man spille al slags musik, fra klassisk til rytmisk, funk, folkemusik, jazz og samba. Til sammenspil i slagtøj blander vi marimba og vibrafon med andre instrumenter som trommesæt, congas, afrikanske trommer, klaver m.m. Kom og prøv!


Cajon

Cajon (udtales: KA:HÅND) er en trækasse med hul bag på og med strenge der vibrerer indeni, når du spiller på den. Cajon er meget brugt i flamenco som rytmeinstrument, og man bruger ofte instrumentet i akustiske rock- og popsammenhænge herhjemme. Instrumentet er meget alsidigt og velegnet, når man vil spille akustisk musik. En cajon lyder ikke så kraftigt – og fylder ikke så meget som mange andre trommer. Det er praktisk, når man skal øve sig hjemme.

Cajon stammer oprindeligt fra Peru i Sydamerika og er blevet brugt som musikinstrument siden slutningen af ​​det 18. århundrede. Instrumentet spilles med hænderne, men der bruges også plast- og metal børster, som normalt bruges til trommesæt. I dag kan man få en masse udstyr til at udvide cajonen med, så den nærmest kan få funktion af et trommesæt.

Du kan gå til soloundervisning i cajon hos Rasmus Stenholdt Skovmand i 20, 25 eller 30 minutter ugentligt. Som slagtøjselev vil du stifte bekendtskab med instrumentet som en del af pensum i den daglige undervisning.

Soloundervisning cajon: 20 -, 25 – eller 30 minutter ugentligt.
Pris
 300, 375, 450 kr./md.
Alder: Fra 2. klasse.
Sted: Stengårdsskolen, eller efter aftale.
Lærer: Rasmus Stenholdt Skovmand.

Her er et link til en cajonvideo med Heidi Joubert, som har  hjulpet os i gang med cajonprojektet:

http://www.youtube.com/watch?v=joViPa6PBeA

Link til Cajonbox.com:
http://www.cajonbox.com


Steelpans/olietønder

Læs her